Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Παρατηρητήριο για το Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο

Στο Παρατηρητήριο του ΑΣΔΑ για το Ποικίλο Όρος – Αιγάλεω καταγράφονται απόψεις – παρατηρήσεις – υποδείξεις - πληροφορίες των πολιτών σε όσα αφορούν το βουνό μας. Η σπουδαιότητα της οικολογικής ανασυγκρότησης και της προστασίας του βουνού, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ΑΣΔΑ.

Γι’ αυτό ξεκινάμε έναν συνεχή και ελεύθερο διάλογο μαζί σας.

Πείτε μας την άποψή σας

10 σχόλια:

  1. Καλή προσπάθεια. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσουμε όλοι για να μπορέσουμε να δούμε πράσινο το Ορος Αιγάλεω - Ποικίλο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία προσπάθεια συνεχίστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένα πυροσβεστήρα να βάλετε ρεεεεεεεεε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Toν κύριο λόγο θα πρέπει να έχουν οι φορείς που ασχολούνται με το Ποικίλο, όπως αυτός τής Πετρούπολης και ο Οικολογικός τού Χαϊδαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι πρέπει να προσπαθίσουμε για να πρασινίσει το Όρος Αιγάλεω-Ποικιλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την αποτελεσματική προστασία του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του βουνού χρειάζεται:
    1. Νομοθετική ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει οριστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς και θα ακυρώνει όποια σχέδια οικοπεδοποίησης "ιερών" και άλλων καταπατητών και
    2. Κίνημα οικολογικά ευαίσθητων πολιτών που θα δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στις έννοιες του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής προστασίας του Ποικίλου όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν πολλές προτάσεις που μπορούν να επικαιροποιηθούν και να αξιοποιηθούν όχι μόνο από τον ΑΣΔΑ αλλά και από α) Δασαρχείο Αιγάλεω β) Δήμους: Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Ασπροπύργου κ.λπ. γ) Πυροσβεστική.
    Σήμερα καταθέτουμε και στο Forum:
    1) Την πρότασή μας για συγκεκριμένη αναδάσωση στην περιοχή μετά το Copa Copana http://www.scribd.com/doc/17711340/2
    2)Τη Χάρτα για την Προστασία και την Οικολογική Ανάδειξη του Ποικίλου Όρους http://www.scribd.com/doc/10394355/XARTA-POIKILON-OROS
    Θα επανέλθουμε άμεσα με:
    Α) Προτάσεις για τη σιδηροδρομική γραμμή Ικονίου - Ασπροπύργου
    Β) Για το Ποικίλο Όρος (νεώτερες συνολικά προτάσεις συνέχεια της Χάρτας)
    Ενημερωτικά η πρόταση για "Παρατηρητήριο" είχε κατατεθεί το καλοκαίρι του 2007, στο ΤΕΕ στην ημερίδα που διοργάνωσε το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης καταθέτουμε Ψήφισμα (Α) με προτάσεις 502 κατοίκων του Χαϊδαρίου για την Περιβαλλοντική αποκατάσταση του Όρους Αιγάλεω και του Ποικίλου μετά τα έργα διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου Ασπροπύργου.
    Το Ψήφισμα έχει σταλεί και στον ΑΣΔΑ καθώς και σε Υπουργεία και φορείς που εμπλέκονται στο θέμα. Το ψήφισμα και τους αποδέκτες μπορείτε να το διαβάσετε στο http://www.scribd.com/doc/18040327/.
    Θα επανέλθουμε με ιδιαίτερες προτάσεις για το Ποικίλο Όρος και Αιγάλεω (Β).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν βλέπω φως! Μεσίτες,καταπατητές, κ.λ.π. είναι με τα κονέ! Ο φτωχολαός που του ζητούν τη ψήφο πληρώνει πάντοτε το μάρμαρο! Δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι ότι όλοι οι κύριοι με τη γραββάτα που δήθεν νοιάζονται για το περιβάλλον, συναινούν στη στυγνή δολοφονία των δασών! Τί φταίει; H αστυφιλία, που η πόλις των Αθηνών θα πρέπει να φθάσει μέχρι πάνω στα βουνά. Τα δένδρα είναι εκεί, οσιομάρτυρες, δέχονται τη βία από εμάς, γιατί εμείς θέλουμε περισσότερο τσιμέντο. Μας τσιμεντοποίησαν παντοιοτρόπως! Τσιμεντοποίησαν τα όνειρά μας, τη σκέψη μας, την ελπίδα μας, την προσδοκία μας. Δεν νομίζω ν' αλλάξει κάτι! Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι του. Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Δάσος είναι ζωή! Η Δυστυχία ήταν διάχυτη όταν κάηκαν τα ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ. Τα ελάφια είχαν φθάσει κοντά στα σπίτια καταδιωγμένα από την πύρινη λαίλαπα που κάποιο ανίερο χέρι, ανθρώπινο χέρι, την έβαλε.! Γιατί βέβαια δεν πιστεύουμε ότι έτσι ξαφνικά μπήκε η φωτιά από ένα γυαλάκι που ήταν στο δρόμο και μια ηλιακτίδα του ήλιου που πέρασε από εκεί δημιούργησε τη φωτιά, φωτίτσα πυρκαιά. Αν κάποιοι λοιπόν επιθυμούν να σταματήσει ο θάνατος των δασών θα έπρεπε να σκεφθούν ότι αυτός ο συνωστισμός δεν προσφέρει κάτι. Είναι προτιμότερο να ζει κάποιος στην επαρχία, παρά στην Αττική.! Πρέπει να δοθούν κίνητρα στον πολίτη να φύγει! Ο εξοπλισμός των νοσοκομείων, έρευνα, εντατικές, κλπ πρέπει να υπάρχουν και στην Περιφέρεια και πάνω απ' όλα δουλειά, εργασία για τον πολίτη. Η Αττική αργοπεθαίνει! Δεν νομίζω να νοιάζονται για τα δάση οι ιθύνοντες! Αν νοιάζονταν πραγματικά δεν θα είχε τσιμεντοποιηθεί σχεδόν όλη η Αττική. Θα άφηναν τις περιοχές που ήταν δασικές στην ησυχία τους και δεν θα ξεφύτρωναν σπίτια,άσφαλτος. ΄Οταν λείπει ο ορίζοντας δεν υπάρχει όραμα. Και η Αττική έχασε τον ορίζοντά της. Είναι ένας Νομός χωρίς όραμα, χωρίς Μέλλον! ΄Ηταν μια πανέμορφη κόρη που χαράμισε τα νιάτα της στην αδηφαγία του σύγχρονου πολιτισμού! ΄Οσοι είμαστε παλιοί την βλέπουμε και τη λυπόμαστε! Λυπόμαστε για τη μιζέρια της, για τη γκρίνια της, για την κατάντια της! Ποιός φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή